Κέντρο ορθοπεδικής αποκατάστασης και αποθεραπείας [στη Βάρκιζα] - Αναγνωστόπουλος, Γεώργιος
[Το θέμα της διπλωματικής μας είναι τα ορθοπεδικά ΚΑΑ. Ta ορθοπεδικά κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, εν συντομία ΚΑΑ, είναι κέντρα νοσηλείας που ως κύριο στόχο έχουν την θεραπεία ανθρώπων με κινητικές παθήσεις και σε δεύτερο στάδιο την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο ώστε να συνεχίσουν την ζωή τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Θεωρήσαμε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, καθώς κρίνουμε ότι είναι απαραίτητα να υπάρχουν σε ένα κράτος πρόνοιας, που σέβεται και βοηθά άτομα με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, είναι μονάδες που δεν έχουν μελετηθεί όσο θα έπρεπε προς το παρόν στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσαν άμεσα να καλύψουν τις ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας, καθώς υπάρχει τελευταία αυξημένη ζήτηση και ανάγκη για θέματα αποκατάστασης (πολυτραυματισμοί / τραυματισμοί από τροχαία, τραυματισμοί αθλητών) που θέλουν τακτική / συνεχή παρακολούθηση και άμεση αποκατάσταση. Δική μας σκέψη ήταν να κάνουμε μια πρόταση που θα μπορούσε να βρει άμεση πρακτική εφαρμογή στα παρόντα δεδομένα, που να έχει δημόσιο χαρακτήρα, και επίσης.. δώματα).]