Αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτηρίων στον παραδοσιακό οικισμό της Πλάκας - Μπακάλου Κατερίνα
[Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο παραδοσιακό οικισμό της Πλάκας και περικλείεται από τις οδούς Σχολείου, Επιχάρμου, Τριπόδων και Φλέσσα. Στο οικόπεδο (ιδιοκτησίας Ο.Σ.Κ ,επιταγμένο για βοηθητικές χρήσεις των σχολείων της Πλάκας, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών) βρίσκονται τρία ιστορικά κτήρια της περιοχής (ένα νεοκλασικό και ένα συγκρότημα βιοτεχνικών), το γήπεδο των σχολείων, καθώς και ένας χώρος με αρχαιολογικά ευρήματα. Αρχικά, έγινε αποτύπωση των κτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου. Πρόθεση μας είναι να ενταχθεί το οικόπεδο, το οποίο αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια εστία μόλυνσης της περιοχής, στον ζωτικό ιστό του οικισμού, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα του. Τα κτήρια θα στεγάσουν τα γραφεία του συλλόγου γονέων, μια αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων καθώς και τη βιβλιοθήκη του σχολείου, στην οποία ανήκουν πολύ σημαντικοί τόμοι που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Το γήπεδο στρέφεται σε σωστό προσανατολισμό, τοποθετούνται κερκίδες καθώς και ένας μικρός χώρος αποδυτηρίων. Ένα πλάτωμα του πεζοδρομίου επί της οδού Τριπόδων.. χρήσεων.]