Επισκέψιμο οινοποιείο στις Νέες Καρυές Λάρισας - Παπακωνσταντινόπουλος, Χρήστος
[Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου επισκέψιμου οινοποιείου στην αγροτική περιοχή Νέες Καρυές που βρίσκεται κοντά στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της οινοποίησης η αρχιτεκτονική των οινοποιείων διαμορφώνεται με βάση την επίτευξη δύο κύριων στόχων: α) αφενός την άρτια λειτουργική επίλυση των χώρων που περιλαμβάνουν την βασική διαδικασία παραγωγής του οίνου(εκραγηστήριο, χώρος οινοποιητών, χώρος παλαίωσης, εμφιαλωτήριο) , β) αφετέρου την δημιουργία χώρων σχεδιασμένων με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδέχονται και να φιλοξενούν τους επισκέπτες του κτιρίου. Στην παρούσα εργασία έγινε προσπάθεια οι χώροι αυτοί να συντεθούν αρμονικά σε ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο. Η ενότητα των χώρων, η άμεση συνάρτηση και επικοινωνία μεταξύ τους καθώς επίσης και η διακριτή διαφοροποίηση της λειτουργίας της οινοποίησης σε σχέση με την λειτουργία της επισκεψιμότητας, αποτέλεσε την βάση του προβληματισμού για τον σχεδιασμό του κτιρίου.]