Αποκατάσταση οικίας Διονυσίου Λαύραγκα στον οικισμό Ραζάτα Κεφαλονίας και προσθήκη ξενώνα μουσικών - Ζαχαράτος, Δημήτριος
[Η διπλωματική αυτή εργασία κινείται στα πλαίσια του κτηριολογικού προγράμματος που πρότεινε ο σύλλογος με την επωνυμία " Μουσική Εταιρεία Διονύσης Λαυράγκας " και περιλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή ανοικτού θεάτρου 1150 θέσεων , την αποκατάσταση της παλαιάς διατηρητέας εξοχικής κατοικίας του μουσουργού Δ. Λαυράγκα και μετατροπή αυτής σε μουσικό μουσείο , καθώς και την προσθήκη ξενώνα μουσικών με καφέ - εστιατόριο και στεγασμένη βοηθητική αίθουσα για τις πρόβες των μουσικών . Πιο συγκεκριμένα , αντικείμενο της αποτελεί : α) Η ακριβής αποτύπωση της παλαιάς διατηρητέας οικίας και των επιμέρους κατασκευαστικών και μορφολογικών στοιχείων αυτής. β) Η καταγραφή των αστοχιών της κατασκευής και των φθορών που έχει υποστεί από την εγκατάλειψη , τις επιδράσεις των καιρικών συνθηκών καθώς και την αφαίρεση στοιχείων και τμημάτων της με σκοπό την επανάχρηση αυτών σε άλλες κατασκευές (ειδικά μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953) . γ) Ανάκτηση μορφολογικών και κατασκευαστικών στοιχείων από κτήρια αντίστοιχης χρονικής περιόδου και τυπολογίας.. χώρου.]