Χαράσσοντας τον βράχο : κέντρο εκπαίδευσης canyoning στην Κρήτη - Στασινοπούλου, Βενετία
[Το canyoning είναι η διάσχιση ενός φαραγγιού μη πεζοπορικού με τεχνικά μέσα που η πορεία ενός ανθρώπου ταυτίζεται με αυτή του νερού. Στην Κρήτη το άθλημα του Canyoning αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια καθώς τα φαράγγια της Κρήτης χαρακτηρίζονται από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Για να καλύψουμε την ανάγκη κλειστών χώρων για την εκπαίδευση του αθλήματος, προτείνουμε τη δημιουργία ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Canyoning, το οποίο θα περιλαμβάνει τους απαραίτητους χώρους εκπαίδευσης, διοικητικούς και βοηθητικούς χώρους, καθώς και έναν μικρό ξενώνα, κοντά στο φυσικό περιβάλλον του αθλήματος και όχι μέσα σε κάποια πόλη της Κρήτης, ώστε να προβληθεί και να διαδοθεί το συγκεκριμένο άθλημα και η ιδιαίτερη σχέση του με τη φύση αλλά και να αναπτυχθεί η περιφέρεια της Κρήτης μέσω της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού της περιοχής. Οι λειτουργίες του κέντρου διαχωρίζονται σε δύο ενότητες. Η πρώτη, που χωροθετείται στην αρχή του Φαραγγιού του Αμπά στο Νότιο Ηράκλειο, περιλαμβάνει μόνο τους χώρους που απαιτούνται για την εκπαίδευση (κύριους και βοηθητικούς) και η δεύτερη.. ξενώνα.]