Διερεύνηση πολιτιστικών και φυσικών πόρων δήμου Ιτάνου : προτάσεις τοπικής ανάπτυξης - Νακάσης, Άγγελος
[Στόχος της εργασίας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσω της προστασίας των αναπτυξιακών της πόρων. Η διερεύνηση γίνεται σε τρία επίπεδα: Περιφερειακό επίπεδο, Τοπικό επίπεδο, Περιοχή παρέμβασης (ευρύτερη περιοχή Ζάκρου). Σε Περιφερειακό επίπεδο αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση της ανατολικής Κρήτης. Σε τοπικό επίπεδο, καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου Ιτάνου σε πολεοδομικό και χωροταξικό επίπεδο. Σε επίπεδο Περιοχής Παρέμβασης, αξιολογούνται προβλήματα φυσικών και πολιτιστικών πόρων, χρήσεων γης, παραγωγής, τουρισμού και οικιστικού δικτύου. Από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης καταρτίστηκαν πίνακες S.W.O.T. . Παρουσιάζονται προτάσεις σε Τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο Περιοχής Παρέμβασης που επιλύουν μέρος των προαναφερθέντων προβλημάτων. Τέλος, παρουσιάζονται αναλυτικότερα προτάσεις που αφορούν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Φαράγγι της Κάτω Ζάκρου, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για παρόμοια έργα στην περιοχή.]