Οδός Πανόρμου : συνοικισμός Γηροκομείου, το νησί της Πανόρμου - Κολιγιάννη, Αικατερίνη
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι η αποκατάσταση και ανάπλαση του Προσφυγικού Συνοικισμού Γηροκομείου, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα προσφυγικό συνοικισμό που αποτελείται από 29 διώροφα κτίρια , διατεταγμένα σε στοίχους και λειτουργούν εξ αδιαιρέτου ενώ κάθε ένα από αυτά έχει κάλυψη ορόφου 50 τετραγωνικά. Τα τελευταία χρόνια η χρήση της κατοικίας έχει μειωθεί σε αντίθεση με αυτή της ψυχαγωγίας που εξελίσσεται με αλματώδης ρυθμούς. Στόχος μας ήταν αρχικά να δώσουμε κι άλλες χρήσεις στο συνοικισμό, πέρα από αυτής της ψυχαγωγίας έτσι ώστε να μην εξελιχθεί η περιοχή σε έναν στείρο πόλο ψυχαγωγίας. Στην περιοχή μελέτης κρίθηκε σκόπιμο να ενταχθούν εκθεσιακοί χώροι, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων καθώς επίσης ένα βιβλιοπωλείο και ένα δισκοπωλείο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των δωμάτων, κάτι που υπάρχει σε μικρό βαθμό σήμερα. Κάποια από τα δώματα θα φέρουν χρήσεις ψυχαγωγίας ενώ στα υπόλοιπα προβλέπεται χαμηλή φύτευση σε συνδυασμό με υπαίθρια καθιστικά. Μια μεταλλική κατασκευή, η δομή της οποίας προκύπτει.. μόνο.]