Ερωτοσπηλιά Πόρτο Ράφτη : διαμονή στο ξύλινο στέγαστρο του ξενοδοχείου - Πίστη, Ειρήνη
[Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε για την περιοχή της Ερωτοσπηλιάς στο Πόρτο-Ράφτη, τοποθεσία στην ανατολική ακτή των Μεσογείων Αττικής. Το οικόπεδο επέμβασης βρίσκεται μπροστά στην παραλία της Ερωτοσπηλιάς και συνορεύει στο δυτικό τμήμα του με τον ιδιωτικά πολεοδομημένο οικισμό " Απολλώνιο", σχεδιασμένο από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη και τον Αρθούρο Σκέπερς κατά την δεκαετία 1970-1981. Η μελέτη του ξενοδοχείου στόχευσε εξ αρχής στην αλληλοεξυπηρέτηση των δύο συγκροτημάτων μεταξύ τους αλλά και στη διασύνδεσή τους με το ευρύτερο Πόρτο-Ράφτη. Στα πλαίσια της παραπάνω κατεύθυνσης οι υπαίθριοι του ξενοδοχείου διατρέχονται από μια σειρά πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, οι προεκτάσεις των οποίων διαπερνούν το Απολλώνιο "ριγματώνοντας" τον αυστηρά ιδιωτικό του χαρακτήρα και στην απόληξή τους συνδέουν το παράκτιο γραμμικό κέντρο του Πόρτο-Ράφτη με το ξενοδοχείο. Το κτίριο με τη σειρά του μορφώνεται χωρικά ξεκινώντας από έναν μεγάλο πυρήνα στα βορειοδυτικά του οικοπέδου, ο οποίος συγκεντρώνει τις δημόσιες χρήσεις, συνεχίζει ροικά, κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα.. σε Power Point.]