Υπαίθριοι χώροι και φυσικά στοιχεία στην πόλη : η περίπτωση της περιοχής Αναγεννήσεως στο δήμο Αιγάλεω - Γιαννουλάκης, Μιχαήλ
[Στην παρούσα διπλωματική ασχοληθήκαμε με την πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής Αναγεννήσεως στο Αιγάλεω Αττικής με γνώμονα τα φυσικά στοιχεία (υφιστάμενα και προτεινόμενα) και την επανασύνδεσή τους με τον ευρύτερο αστικό ιστό. Σε πρώτη φάση αναζητήσαμε πληροφορίες που να αφορούν τη δημιουργία και την εξέλιξη της περιοχής στο χρόνο (ιστορικά στοιχεία, αεροφωτογραφίες, χάρτες, δεδομένα Ε.Σ.Υ., συνεντεύξεις από παλιούς κατοίκους και φορείς του δήμου). Ακολούθησε επιτόπου καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σε πολεοδομικούς χάρτες (όρια με γειτονικούς δήμους, κεντρικές αρτηρίες, συνδέσεις, κυκλοφορίες πεζών και οχημάτων, συγκοινωνιακή κάλυψη με τα Μ.Μ.Μ., πυκνότητα πληθυσμού, χρονική εξέλιξη των Ο.Τ., χρήσεις και ύψη των κτισμένων χώρων, ακάλυπτοι και ελεύθεροι χώροι, πλάτη δρόμων, θέση και είδος υπάρχουσας βλάστησης). Σε δεύτερη φάση τα παραπάνω δεδομένα συγκεντρώθηκαν σε διαγράμματα ώστε τα συμπεράσματα μας να είναι ευανάγνωστα. Έτσι έγιναν αντιληπτά τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η περιοχή, τέθηκαν στόχοι και εξετάστηκαν σενάρια.. Αθηνών.]