Παραμετρικός σχεδιασμός στεγάστρων μετρό - Αλεξοπούλου, Χριστίνα
[Σκοπός της διπλωματικής αυτής, είναι ο σχεδιασμός στεγάστρων στους σταθμούς της νέας γραμμής μετρό προς Ελληνικό, τόσο για τη σηματοδότηση και δημιουργία εταιρικής ταυτότητας όσο και για λειτουργικούς λόγους. Συνεπώς, στοχεύουμε στη δημιουργία στεγάστρων με κοινά μορφολογικά στοιχεία, αλλά που απαντούν σε διαφορετικές λειτουργικές ανάγκες. Γι' αυτό βασικό στοιχείο της έρευνας μας είναι να παραμετροποιήσουμε τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής των στεγάστρων αυτών. Επιλέγουμε ως εργαλείο το πρόγραμμα Generative Components και προσπαθούμε με μεταβλητές και παραμέτρους από το εξωτερικό, φυσικό περιβάλλον να σχεδιάσουμε στέγαστρα που προσαρμόζονται σε αυτές. Αναλυτικά, οι παράμετροι οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι τα σημεία που υποδεικνύουν τη χωροθέτηση εξόδων, τις στάσεις μετεπιβίβασης και τη θέση του ανελκυστήρα, ο αστικός ιστός σύμφωνα με τον οποίο ορίζονται οι κινήσεις από τη στάση του μετρό προς αυτόν και ο ήλιος. Ως προς τη παράμετρο του ήλιου, δημιουργούμε μέσω scripting ένα εργαλείο ανάλυσης της διπλά καμπυλωμένης επιφάνειας που ελέγχει.. fractal.]