Οδηγώντας στις πόλεις του θεάματος - Φρυδάκη, Ειρήνη
[Ο χώρος που χρησιμοποιείται στη διαφήμιση αποτελεί ένα από τα δυνατότερα εργαλεία προβολής των προϊόντων, καθώς εκείνη κατεργάζεται την ανθρώπινη εμπειρία μέσα σε ένα διαφορετικό κάθε φορά χώρο-χρόνο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Ένα από τα βασικά συστατικά των διαφημίσεων των αυτοκινήτων αποτελεί η αρχιτεκτονική. Η αρχιτεκτονική της πόλης συγκαταλλέγεται σε ένα από τα βασικότερα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήθουν για να προβάλλουν το προϊόν, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται μέσα σε πόλεις. Αυτές ονομάζω «πόλεις του θεάματος» καθώς διαφέρουν από τις πόλεις που κινούμαστε καθημερινά και αποτελούν τις περισσότερες φορές εξιδανικευμένα πρότυπα αυτών. Οι διαφημίσεις των αυτοκινήτων δεν στοχεύουν στο να προβάλλουν τις πόλεις αλλά τα αυτοκίνητα που κινούνται μέσα σε αυτές. Ωστόσο, αυτό που μου προκαλεί το ενδιαφέρον είναι το κατά πόσο οι πόλεις των διαφημίσεων συμβάλλουν στο να πείσουν τους καταναλωτές και πώς διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται κάθε φορά η προώθηση του κάθε αυτοκινήτου. Ο καταναλωτής δεν βλέπει την πόλη, τα κτίρια, το χώρο,..].