Το πάρκο "Κάρβουνο" στο Περιστέρι - Βραχνάκη, Ευαγγελία
[Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο Περιστέρι και αποτελεί το μεγαλύτερο αδόμητο χώρο του δήμου. Ως τη δεκαετία του '70 ονομαζόταν «Κάρβουνο» εξαιτίας του λιγνιτωρυχείου που λειτουργούσε εκεί από το 1932 έως το 1956. Η περιοχή αποτέλεσε αντικείμενο διεκδίκησης για την κάλυψη των αναγκών σε πράσινο, αθλητισμό, πολιτισμό, με αποτέλεσμα το χαρακτηρισμός της ως τέτοιου χώρου από το Γ.Π.Σ. του 1989. Η περιοχή συνορεύει με το Άλσος Περιστερίου και με το νεκροταφείο, ενώ εντός της σήμερα βρίσκονται το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, ο χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου. Επίσης υπάρχουν μάντρες οικοδομών, καταλύματα σεισμοπαθών και 5 κτίσματα γενικής κατοικίας. Από την ανάλυση προκύπτει η ανάγκη για δημιουργία πάρκου, που περιλαμβάνει το γήπεδο του Αγ. Ιεροθέου καθώς και 3 νέα γήπεδα, υπαίθριο θέατρο, παιχνίδι. Στο πάρκο εντάσσεται υπόσκαφο κτίριο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών χρήσεων, με εκθεσιακό χώρο, βιβλιοθήκη, εργαστήριο για μαθητές, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αναψυκτήριο. Η κεντρική ιδέα σχεδιασμού προκύπτει από το συνδυασμό.. συμφέροντος.]