Πειραϊκή : σημείο, τόπος φυγής - Τριανταφύλλου, Δημήτρης
[Η διπλωματική Πειραϊκή σημείο τόπος φυγής αφορά το παραλιακό μέτωπο από τη μαρίνα Ζέας του Πειραιά μέχρι τον λιμενοβραχίονα που ορίζει τη σχολή ναυτικών δοκίμων. Συγκεκριμένα η περιοχή επέμβασης αποτελεί την στενή λωρίδα που ορίζεται από την ακτογραμμή και τα πρώτα μέτωπα του αστικού ιστού. Κύριο πρόβλημα της περιοχής αποτελεί η δυσχερής πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών, στον βραχώδη ιστό και κατ' επέκταση στο υγρό στοιχείο. Το αρχαίο κονώνειο τοίχος και μια ιδιοτυπία της περιοχής.. Πειραιά.]