Ανάπλαση περιαστικής περιοχής πρασίνου στο Μαρκόπουλο - Νικολοπούλου, Κατερίνα
[Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται η αναδιαμόρφωση της απαλλοτριωμένης από το δήμο έκτασης του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Η έκταση αυτή βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Μαρκόπουλου και προβλέπεται η χωροθέτηση του νέου σιδηροδρομικού σταθμού του προαστιακού πλέον σιδηροδρόμου. Η πρόκληση στο σχεδιασμό συνίσταται στην οργανική σύνδεση της νέας αυτής χρήσης με την υπάρχουσα κατάσταση της πόλης του Μαρκόπουλου και την περιαστική περιοχή της. Στη βάση αυτή προβλέπονται εκτός από το νέο σταθμό και άλλες χρήσεις πολιτιστικές και εμπορικές καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες, όπως προέκυψε από την πολεοδομική ανάλυση της ευρύτερης περιοχής, είναι ελλιπείς.. τοπίου.]