Πορείες στον αρχαιολογικό χώρο και στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον του φρουρίου Msaylha στο Λίβανο - Μακρή, Δέσποινα
[Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο Λίβανο κατά μήκος της κύριας οδικής αρτηρίας που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Βηρυτό και την Τρίπολη. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο του 16ου αι. (φρούριο Msaylha) που υπέστη μεγάλη καταστροφή κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1975-1990) λόγω της παράνομης λατόμησης που έγινε στην περιοχή εκείνη την περίοδο. Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και η δημιουργία ενός δικτύου παρατηρητηρίων με στόχο την ανάδειξη του φρουρίου και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας του ανθρώπου με τη φύση. Το ιδιαίτερο ανάγλυφο του βουνού, ο ποταμός Al Jawze ,ο αρχαίος δρόμος καθώς και το αυστηρό όριο της Εθνικής Οδού αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του τόπου και έχουν πρωταρχική σημασία στη χωροθέτηση των κινήσεων και των λειτουργιών. Η διερεύνηση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του τόπου οδήγησε στην επιλογή δύο βασικών αξόνων κίνησης. Ο ένας άξονας αποτελεί το όριο διαχωρισμού από την όχληση του δρόμου ενώ ο δεύτερος στοχεύει στην δημιουργία μικροκινήσεων και στάσεων πάνω.. φύση.]