Η έμφυλη διάσταση του ελεύθερου χρόνου : νέοι και νέες στους χώρους της πόλης - Πρέντου, Πολυξένη
[Η παρούσα εργασία εστιάζει στον τρόπο που νεαρά άτομα, και των δύο φύλων, δρουν και κινούνται στην πόλη στον ελεύθερο χρόνο τους. Προσεγγίζονται οι δραστηριότητες που κάνουν, η συχνότητα και οι τόποι που αυτές πραγματοποιούνται. Οι επιλογές που αφορούν τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου και τον τόπο που αυτές συμβαίνουν καθορίζονται από τον τρόπο οργάνωσης της πόλης και των κανονισμών που εμπλέκονται με αυτή, διαμορφώνοντας διαφορετικά είδη περιορισμών και ελέγχου της πρόσβασης στην πόλη. Οι περιορισμοί αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την κοινωνική τάξη, την εθνότητα κλπ των ατόμων. Εξετάζονται επίσης, εκτός από τους περιορισμούς που θέτει ο τρόπος οργάνωσης της πόλης στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, και οι περιορισμοί και δεσμεύσεις που τίθενται από το οικογενειακό - κοινωνικό περιβάλλον των ατόμων. Η έννοια του 'φύλου', ως κοινωνικά κατασκευασμένοι ρόλοι και συμπεριφορές ανδρών και γυναικών, αποτελεί σημαντικό εργαλείο προσέγγισης του θέματος. Υπό αυτό το πρίσμα, η εστίαση στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου νέων..].