Σχολή αρχαίου δράματος στους Δελφούς - Κωβαίου, Στεφανία
[Η εργασία αφορά στη δημιουργία διεθνούς σχολής (μεταπτυχιακού επιπέδου) με την ευρεία έννοια της σπουδής και της συστηματικής διερεύνησης του Αρχαίου Δράματος. Η επιλογή των Δελφών, ως το φυσικό πλαίσιο, συνίσταται, στις ανθρωπιστικές και πολιτισμικές αξίες που συμβολίζει ο ίδιος ο τόπος. Ενισχύθηκε δε, από τη «Δελφική Ιδέα» του 'Αγγελου Σικελιανού και τις Δελφικές Γιορτές. Εδραιώθηκε όμως, μετά τη γνωριμία μου με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το οποίο από το 1985, διοργανώνει τις διετείς Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στις εγκαταστάσεις του στους Δελφούς. Το Κέντρο προωθεί την έρευνα, και προσφέρει βήμα στις προσεγγίσεις διαφορετικών «σχολών», Η χωροθέτηση της σχολής γίνεται εντός των ορίων ιδιοκτησίας του Ε.Π.Κε.Δ Όλη η έρευνα , η μελέτη , καταγραφή και αποτίμηση , γίνεται με βάση την ανάγκη προσδιορισμού, προσέγγισης , βαθύτερης κατανόησης της έννοιας του «χώρου». Το όριο αντιμετωπίζεται ως γενεσιουργό στοιχείο της συνθετικής διαδικασίας, καθορίζει τη δομή της και με όρους αρχιτεκτονικούς υλοποιεί την αντιληπτική, χρηστική.. αναφοράς της.]