Pink Floyd : εικόνες μουσικής - Σταθάτου, Μυρτώ
[Τέχνη ονομάζεται το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής. Συνεπώς τόσο η αρχιτεκτονική όσο η μουσική και η ζωγραφική ανήκουν στην τέχνη. Έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, διέπονται από κάποιες θεμελιώδεις συνθετικές αρχές και έχουν σα σκοπό να ενσαρκώσουν αυτές τις εμπειρίες, τις αισθήσεις και τα οράματα τόσο των δημιουργών τους όσο και των ανθρώπων που θα τις αφουγκραστούν. Σε κάθε μορφή τέχνης το αποτέλεσμα της σαν αντικείμενο μπορεί να διαφέρει, ωστόσο η εντύπωση που αφήνει καθένα από αυτά είναι παρόμοια. Αυτή η εντύπωση θα ήταν πιο ολοκληρωμένη στην περίπτωση που το ένα εισέρχεται στο άλλο, μια έκρηξη οπτικών και ηχητικών ερεθισμάτων. Οι Pink Floyd, ένα μουσικό συγκρότημα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σύζευξης του ήχου με την εικόνα, κάτι το οποίο φαίνεται από τις εμφανίσεις τους οι οποίες συμπληρώνονται με δρώμενα, από τις ταινίες με τις οποίες ενσάρκωσαν τη μουσική τους και φυσικά από τους δίσκους τους].