Η γένεση και αστική εξέλιξη του εστιατορίου : τα πολιτιστικά τοπία της δυτικής γαστρονομίας - Λυρούδια, Αφροδίτη
[ Μέσω της διερεύνησης της γένεσης και της εξέλιξης του εστιατορίου, επιχειρείται η μελέτη του τρόπου με τον οποίο μια βιολογική κατ'αρχάς συνθήκη, η απαίτηση διατροφής, υφίσταται κοινωνική και πολιτιστική επεξεργασία, καθώς και του κοινωνικού και πολιτιστικού υπόβαθρου της αρχιτεκτονικής των αντίστοιχων χώρων. Η μελέτη, προσεγγίζει τη νεότερη πολιτιστική ιστορία της δημόσιας παροχής υπηρεσιών εστίασης, θεωρώντας πως συνδέεται άμεσα και καταστατικά με το κτιριακό κέλυφος της στέγασής της. Μέσα από μια θεωρητική διερεύνηση, έχει σκοπό να υποστηρίξει ένα συνθετικό αρχιτεκτονικό εγχείρημα, αυτό της διπλωματικής εργασίας, προσδιορίζοντας ακριβέστερα τις βασικές συνθετικές θέσεις της σπουδάστριας και κατανοώντας το συνδυασμό των αιτήματων που καλείται να λάβει υπ'όψιν του ο αρχιτέκτονας στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου εστιατορίου. Διερευνώντας την εξέλιξη των τρόπων με τους οποίους η κάλυψη μιας σωματικής ανάγκης αποκτά διαφορετικές πολιτισμικές μορφές, προσδιορίζει διαφορετικές απαιτήσεις χωρικής οργάνωσης και επενδύεται με ποιότητες τεχνήματος,..].