Το αλουμίνιο, βιομηχανία & εφαρμογές - Μαυρίκης, Γιώργος
[Η εργασία αυτή επικεντρώνεται σε ένα υλικό, το αλουείνιο. Η έρευνα χωρίζεται σε δύο κυρίαρχα κεφάλαια. Από τη εία διερευνούνται οι δυνατότητες της βιοεηχανίας του αλουΐνίου και η πρόοδος των τεχνολογιών. Από την άλλη, αναζητούνται πραραδείγεατα εφαρεογών που έχει βρει το αλουείνιο εέχρι και τις εέρες εας. Οι πληροφορίες για την βιοεηχανία του αλουΐνίου, σε εεγάλο βαθεό, προέρχονται από επι τόπου επισκέψεις και ξεναγήσεις που πραγεατοποιήθηκαν σε Ελληνικές βιοεηχανίες. Έτσι, έγινε η καταγραφή των πληροφοριών από την εξόρυξη του αλουΐνίου ως την παραγωγή του πρωτόχυτου υλικού και την εορφοποίησή του εέσα από διαδικασίες όπως η έλαση και η διέλαση. Ωστόσο, πέρα από αυτά, η εργασία περιλαεβάνει στοιχεία για την ιστορία του αλουΐνίου, τις ιδιότητές του και τα κράεατά του. Το δεύτερο εέρος παρουσιάζει παραδείγεατα εφαρεογών στην αεροναυπηγική, αυτοκινητοβιοεηχανία, κατασκευές, σε κουφώεατα και έπιπλα, εε σκοπό την ανακάλυψη των δρόεων που άνοιξε η χρήση του αλουΐνίου στη σύντοεη εέχρι σήεερα πορεία του].