6 ΓΟΚ (Γεγονότα Οικοδομικής Κριτικής) - Κριμίζη, Σοφία
[Εστιάζοντας στον αθηναϊκό οικιστικό ιστό συνειδητοποιούμε ότι η ομοιομορφία που τον χαρακτηρίζει έγκειται στο υλικό, το ένα και μοναδικό τούβλο, που χτίζει την πόλη, την τυποποιημένη, πατενταρισμένη σχεδόν αστική πολυκατοικία. Για να παρακολουθήσουμε τις παραλλάξεις της πολυκατοικίας καθώς αυτή μετακινείται μέσα στην πόλη επιλέγουμε μία ζώνη μέσα στο συνεχές σύστημα δόμησης η οποία ξεκινάει από το βουνό περνάει από το κέντρο και καταλήγει στη θάλασσα και μέσα σε αυτή επιλέγουμε 6 κομβικά σημεία επέμβασης. Αναρωτιόμαστε ταυτόχρονα τι θα γίνει αν χτίσει κανείς αναλαμβάνοντας την ευθύνη να σχεδιάσει με οδηγό τις ιδιαιτερότητες αλλά και ιδιοτροπίες του κάθε σημείου και οχι εφαρμόζοντας τυφλά το ΓΟΚ. Στην Αγία Βαρβαρα, στην πλαγιά του ποικοίλου όρους, αντί για διαμερίσματα σχεδιάζουμε έξι αυτόνομα κουτια που στοιβάζονται έτσι ώστε να συνθέτουν μια οριζόντια πολυκατοικία, όπου όλοι έχουν αυλές, θέα, και διπλούς ή τριπλούς προσανατολισμούς.. χώρο.]