Σύζευξη πόλης-θάλασσας : Λεμεσός - Γεωργίου, Χριστιάνα
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας «Σύζευξη πόλης _θάλασσας_ Λεμεσός» αποτελεί η ανάπλαση τμήματος της υποβαθμισμένης περιοχής του Καρνάγιου. Η περιοχή μελέτης, χωροθετείται ανάμεσα στα δύο λιμάνια της Λεμεσού και σήμερα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο αποβιομηχάνισης. Στον αντίποδα του πυκνού δομημένου παραλιακού μετώπου, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της παράκτιας ζώνης της πόλης, προτείνεται η δημιουργία ενός υπερτοπικού_ αστικού πάρκου_ άγκιστρου οικιστικής περιοχής και θάλασσας. Το οικόπεδο μετατρέπεται σε μεταβατικό χώρο, πεδίο δράσης και φιλοξενίας ποικίλων δημόσιων, πολιτιστικών λειτουργιών, καθώς και χώρων εργασίας. Στο χώρο διοχετεύονται κινήσεις πεζών, οι οποίες αποτελούν συνέχεια του υπάρχοντα αστικού ιστού, συλλέγονται σε μια κύρια πορεία και καταλήγουν στη θάλασσα, μέσω μιας ποικιλόμορφης διαδρομής.]