Κέντρο προώθησης οινοπαραγωγής στο κτήμα Καμπά - Καλογεροπούλου, Διώνη
[O ολοένα αυξανόμενος αριθμός άρθρων και αναφορών στο οικόπεδο του Ανδρέα Καμπά (Kάντζα), και στα σχέδια μελλοντικής εξέλιξής του στον τοπικό τύπο της Παλλήνης έδωσαν την αφορμή για την παρούσα διπλωματική. Πρόκειται για ένα Κέντρο προώθησης του τοπικού Οίνου και των μικροπαραγωγών της περιοχής, για την υποστήριξη της διατήρησης της παραγωγής κρασιού και παρεμφερών προϊόντων από το αμπέλι, σε μια εποχή και σε ένα κομμάτι της Αττικής το οποίο σιγά σιγά τείνει να χάσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Αυτό κυρίως οφείλεται στις ολοένα αυξανόμενες πιέσεις του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας ο οποίος μεγαλώνει προς τα ανατολικά της Αττικής και στην ανάπτυξη της περιοχής (και καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων) λόγω του νέου αεροδρομίου και των υποστηρικτικών σε αυτό έργων (Αττική Οδός, κλπ.). Η αρχική ιδέα της μορφής του κτιρίου προήλθε από το τσαμπί με το σταφύλι και πως αυτό σιγά σιγά μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δημόσιο κτίριο με υπερτοπική εμβέλεια το οποίο θα εξυπηρετεί το βασικό του στόχο ως εκθεσιακός χώρος οίνου αλλά και την τοπική κοινωνία με χώρους αναψυχής και εκπαίδευσης.]