Πάρκο Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα - Πέτρου, Στέφανος
[Διαμόρφωση του παραποτάμιου τοπίου και των ελεύθερων χώρων γύρω από το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου, δημιουργώντας ένα νέο πόλο-τοπόσημο στην πόλη που συνδυάζει χρήσεις πολιτισμού και ήπιας αναψυχής. Το πάρκο εντάσσεται πλήρως στον αστικό ιστό λειτουργώντας σαν ιμάντας σύνδεσης μεταξύ όμορων γειτονιών, σημαντικών κτιριακών κελυφών και παραποτάμιων εκτάσεων. Διαφαίνεται η διάθεση δημιουργίας αναφορών στο θεσσαλικό τοπίο, στις υφές, τα χρώματα, τις γεωμετρίες και τις πυκνότητες που συναντά κανείς στον κάμπο κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του έτους. Το πάρκο αποτελείται από επιμέρους διακριτές ενότητες με διαφορετικό χαρακτήρα και χωρικές ποιότητες. Η βασική πρόσβαση στο Μύλο γίνεται μέσω του αστικού κήπου με τις χαμηλές φυτεύσεις, ενώ η εσωστρέφεια του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος διαρρηγνύεται με υπαίθριες αμφιθεατρικές διαμορφώσεις να καταλήγουν στα παραποτάμια μέτωπα που σε συνδυασμό με τις παραποτάμιες πορείες δημιουργούνε τις κατάλληλες συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης του κάτοικου.. στοιχείο.]