Κέντρο αρχιτεκτονικής Αιγαίου στις Καμάρες της Σίφνου - Ζώτος, Μιχάλης
[Το θέμα της διπλωματικής διαπραγματεύεται ένα κέντρο αρχιτεκτονικής στην περιοχή του Αιγαίου, με αφορμή την ουτοπία για τη διάσπαρτη πόλη του Αιγαίου (Biennale Βενετίας 2006). Το κέντρο αυτό θα έχει δύο βασικούς στόχους: την έρευνα και την ενημέρωση. Σε ότι αφορά την έρευνα, το κέντρο θα μπορούσε να παρέχει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες ή μη ερευνητές και σε φοιτητές να συμμετάσχουν σε εργαστήρια (workshop), σεμινάρια, και συνέδρια για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία του Αιγαίου. Σε ότι αφορά τον τομέα της ενημέρωσης, προτείνεται η λειτουργία μίας έκθεσης- τράπεζας πληροφοριών που θα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται από νησί σε νησί, να ενημερώνει και να εκθέτει το έργο και τις προτάσεις που απορρέουν από την έρευνα. Το κέντρο αποφασίστηκε να κατασκευαστεί στη Σίφνο, ένα νησί με περιορισμένη αυτονομία, που απομονώνεται και ερημώνει τους χειμερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο χωροθετείται στις Καμάρες (το λιμάνι) της Σίφνου, σε μία περιοχή με έντονο και άγριο γεωγραφικό ανάγλυφο όπου εντοπίζονται ορισμένα υπολείμματα παλιών εγκαταστάσεων.. χώροι.]