Επανάχρηση παλιού υαλουργείου στο Ίλιον : ένα κέντρο για τη νεολαία, τις γυναίκες και τη γειτονιά - Κρατημένου, Μαρία
[Πολεοδομική μελέτη του Δήμου Ιλίου, και πρόταση επανάχρησης του εγκαταλειμμένου εργοστασίου της Βιοφιάλ. Η Βιοφιάλ λειτούργησε στην περιοχή Μιχελή από τη δεκαετία του 50 μέχρι και το 80 και παρήγαγε γυάλινες φιάλες. Αποτέλεσε κομμάτι της ιστορίας των Δυτικών Συνοικιών όπου και συγκεντρώνεται μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης της Αθήνας. Έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί όσο γίνεται η μορφή του κτιρίου και ταυτόχρονα να αποκατασταθεί η ενιαία κλίμακα, μιας και διακρίνονται δύο διαφορετικές κατασκευαστικές φάσεις. Οι νέες λειτουργίες προκύπτουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και προσπαθούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ανάγκες, έτσι ώστε το παλιό κέλυφος να ξαναζωντανέψει και από εμπόδιο να ξαναγίνει όχι μόνο πέρασμα, αλλά και σταθμός για την τοπική κοινωνία.]