Επανακατοίκηση του αγροτικού τοπίου της Τριχωνίδας - Δαμπολιά, Αννεζίνα
[Η επιλογή του θέματος κινήθηκε στα πλαίσια των θεωρητικών μας αναζητήσεων για τα όρια της αρχιτεκτονικής επέμβασης σε τοπία πέραν του αστικού ιστού. Άλλωστε , η αρχιτεκτονική έχει να κάνει με τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε όποιο περιβάλλον και αν αναφέρονται. Ένα περιβάλλον με έντονη την παρουσία και το αποτύπωμα του ανθρώπου είναι το αγροτικό τοπίο, το οποίο στις μέρες μας έχει υποβαθμιστεί τόσο κοινωνικά όσο και πολιτισμικά. Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το τοπίο της Τριχωνίδα γιατί φέρει μια αξιόλογη αγροτική ιστορία και αποτελεί υγρότοπο μοναδικής ομορφιάς. Μέσα σε αυτό τον τόπο εστιάσαμε στον εγκαταλελειμμένο αγροτικό οικισμό της Παλαιοχώρας, αναζητώντας τα όρια της αρχιτεκτονικής μας παρέμβασης. Με ποιον τρόπο δηλαδή μπορούμε να ανασυστήσουμε τις αρχιτεκτονικές αξίες του συγκεκριμένου τοπίου, καθιστώντας το ξανά ζωντανό και ενεργό κομμάτι του ευρύτερου συνόλου, από το οποίο και έχει πια αποκοπεί. Ξεκινώντας από την ένταξη της Παλαιοχώρας μέσω μιας διαδρομής σε ένα ευρύτερο σύστημα προσβάσεων γύρω από τη λίμνη, προχωρούμε σε μια.. κτισμάτων.]