Πολυλειτουργικό, πολιτιστικό κέντρο Δήμου Ζωγράφου - Τηλεμάχου, Λάμπρος - Αντρέας
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας υπήρξε ο σχεδιασμός ενός πολυλειτουργικού Πολιτιστικού Κέντρου στήν Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Ιδιοκτησίας του Δήμου Ζωγράφου),όπου συγκεντρώθηκαν λειτουργίες συμβατές και συμπληρωματικές των λειτουργιών της Πολυτεχνιούπολης. Για τη χωροθέτηση του συγκροτήματος επιλέχθηκε ενα κεντρικό σημείο στήν Πολυτετεχνιούπολη Ζωγράφου, κοντα στήν κεντρική πλατεία και το κτίριο της κεντρικής βιβλιοθήκης, ακριβώς δίπλα απο το Θωμαϊδειο Εκδοτικό Κέντρο. Το οικόπεδο (με διαστάσεις 65Χ40 μέτρα περίπου 2600 τ.μ.) συγκεντρώνει τρία βασικά χαρακτηριστικά: α) Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πολυτεχνιούπολης, πάνω στήν ευθεία του πεζόδρομου που ξεκινά απο την κεντρική πλατεία. β) Περιβάλλεται απο ενα εκτεταμένο αλσύλιο σε συνδιασμό με φυσικά μονοπάτια. γ) Είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο ενώ γειτνιάζει με ένα υπάρχον χώρο στάθμευσης. Βασική συνθετική αρχή αποτέλεσαν οι λοξές χαράξεις που ακολουθούσαν τη φυσική πορεία του πρασίνου και των φυσικών μονοπατιών καθώς και οι ευθείες χαράξεις που ακολουθούσαν τα αυστηρά όρια.. χώρο.]