Δίκτυο παρεμβάσεων για την κατοίκηση στην Ομόνοια - Γκόνη, Δανάη
[Στόχος της πρότασης είναι αφ'ενός η διατήρηση της δημοσιότητας του χώρου της Ομόνοιας, αφ'ετέρου η προσπάθεια αναίρεσης του χαρακτηρισμού της περιοχής ως υποβαθμισμένη. Απαντώντας σε ζητήματα όπως το κτιριακό απόθεμα, η ελλειψη υπαίθριων χώρων και κυρίως η ελλειψη του σχεδιασμού ενός κατάλληλου μοντέλου κατοίκησης για τις ετερόκλητες ομάδες που συμβιώνουν στην περιοχή, οργανώνεται ένα δίκτυο παράλληλων παρεμβάσεων από τη μικρή στη μεγάλη κλίμακα. Προτείνεται η επανάχρηση συγκεκριμένων κενών κτιρίων με κοινωφελείς χρήσεις ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται το δίκτυο υπαίθριων χώρων και πρασίνου. Σημαντική θεωρείται η ενεργοποίηση του εσωτερικού του Ο.Τ. με τον επανασχεδιασμό του ακάλυπτου και την ενταξή του στο δίκτυο ελεύθερων χώρων. Τέλος προτείνεται η κατασκευή ενός κτιρίου που λειτουργεί ως κέντρο υποδοχής μεταναστών για διαμονή 1-2 ετών. Στα ισόγεια τοποθετούνται χρήσεις κοινόχρηστες των κατοικιών και δημόσιες για την ευρύτερη κοινότητα, ενώ στους ορόφους διατάσσονται οι κατοικίες. Η λειτουργική διαφορά εκφράζεται και κατασκευαστικά.. σύστημα.]