Αεροσταθμός στην Κω - Κουμεντάκη, Παναγιώτα
[Η διπλωματική αυτή εργασία έχει σαν θέμα τον επιβατικό αεροσταθμό της Κω. Η σχετική έρευνα που έγινε για τα κτήρια των αεροδρομίων παρουσιάστηκε στην διάλεξή μας με θέμα 'Αεροσταθμοί : Διεθνής και ελληνική πραγματικότητα'. Οι αεροσταθμοί είναι ένας οργανισμός πολυσύνθετος που απαιτεί το συνδυασμό της σωστής λειτουργίας με την απόλυτη αισθητική, αφού θεωρείται τοπόσημο για κάθε μέρος στο οποίο ανήκει. Στην περίπτωσή μας ο ήδη υπάρχων αερολιμένας παρουσιάζει ελλείψεις σε σχέση με τις σύγχρονες απαιτήσεις που καλείται να καλύψει. Στην δική μας πρόταση διατηρήσαμε την θέση του δημιουργώντας ένα επιπλέον συγκοινωνιακό δίκτυο για την άμεση πρόσβαση του κοινού σε ένα δεύτερο επίπεδο, διαχωρίζοντας έτσι την στάθμη του χώρου στάθμευσης από τις κεντρικές εισόδους του αεροσταθμού. Με αυτόν τον τρόπο αποσκεύες και επιβάτες κινούνται σε διαφορετικά επίπεδα επιτυγχάνοντας έτσι την ομαλή κυκλοφόρια τους. Στη σύνθεσή μας επιλέξαμε να αποσπάσουμε τις πύλες εξόδου προς τα αεροσκάφη από το κεντρικό κτήριο καθώς επίσης να δημιουργήσουμε ένα χώρο,που περιέχει.. αεροσταθμού.]