Συγκρότημα βιοκλιματικών κατοικιών στην Αγία Μαρίνα Αττικής - Μπουσμπουρέλη, Πετρούλα
[Πρωταρχικό μέλημα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος κατοικιών το οποίο θα εκμεταλλεύεται την ηλιακή πρόσπτωση και θα εφαρμόζει παθητικά βιοκλιματικά συστήματα στα πλαίσια ενός άρτιου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με ρεαλιστική υπόσταση. Η περιοχή της Αγίας Μαρίνας αποτελεί περιοχή αμιγούς κατοικίας, με αυξημένη ζήτηση για μόνιμη κατοικία και συνεπώς έντονη οικοδομική δραστηριότητα. Η κεντρική ιδέα είναι το κτιριακό συγκρότημα να ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους, για το λόγο αυτό, όλη η λύση ακολουθεί την καμπύλη μορφή των υψομετρικών καμπύλων της περιοχής. Βασικός στόχος είναι η εναρμόνιση με το φυσικό τοπίο συνεπώς προτείνεται έντονη φύτευση από ποικίλα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον νότιο προσανατολισμό. Η ποικιλία τετραγωνικών ανά κατοικία και η τυποποίηση χώρων και όχι κατοικιών αποτέλεσε επίσης πολύ βασικό στόχο στη σύνθεση καθώς και η δημιουργία σημαντικής έκτασης κοινόχρηστου αλλά και ιδιωτικού υπαίθριου χώρου. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 47 κατοικίες.. δώματα.]