Δίκτυο κατοικίας στα Πετράλωνα, συλλογική κατοικία - Θεοδόσης, Ησαΐας
[Η διπλωματική αυτή εργασία είναι ένας πειραματισμός που εξετάζει εναλλακτικές παρεμβάσεις και προτάσεις στα ζητήματα της συλλογικής-κοινωνικής κατοικίας. Στα πλαίσια της αναζήτησης αυτής, το πρώτο κομμάτι ανάλυσης και ο καθορισμός των πλαισίων δουλείας έγινε σε συνεργασία δύο ομάδων (2η ομάδα: Α.Μαϊμάρης, Γ.Μουτσάτσος), διερευνώντας τα διαφορετικά αποτελέσματα που δίνουν οι κοινοί αυτοί παράμετροι. Οι παραδομένες πρακτικές και μέθοδοι, που υπήρξαν τόσο θεωρητικά όσο και τυπολογικά εργαλεία στη σύγχρονη ιστορία του χώρου της κοινωνικής κατοίκισης, συχνά εφαρμόστηκαν έξω από τα κέντρα των πόλεων ή στη περιφέρεια του βασικού κορμού τους, παραμελώντας την έννοια της δημόσιας ζωής. Θέλουμε να προτείνουμε ένα θραυσματικό δίκτυο χώρων κατοίκισης, που αλληλεπιδρούν και συνδιαλέγονται με τον υπάρχοντα ιστό, μια υβριδική ανάπτυξη, ένα παράδειγμα βιώσιμής συγκατοίκησης ανάμεσα σε διάφορους τύπους κατοίκων. Η περιοχή που επιλέχτηκε, τα Πετράλωνα, χαρακτηρίζεται από ένα λαβυρινθώδες περιβάλλον, σύνθεση πολλών παραγόντων, με σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο.. συνοχή.]