Αποκατάσταση και ανάπλαση της δημοτικής αγοράς Κυψέλης : χρήσεις του χώρου σύμφωνα με σημερινές αυτοδιαχειριστικές πρακτικές - Γιαννοπούλου, Χριστίνα
[Η διπλωματική αυτή εργασία έχει ως θέμα την αποκατάσταση και την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης για τη στέγαση χρήσεων σύμφωνα με σημερινές αυτοδιαχειριστικές πρακτικές. Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς βρίσκεται επάνω στον άξονα της Φωκίωνος Νέγρη, με τον οποίο μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πόλο συλλογικών χρήσεων και κοινωνικής ζωής. Δεδομένου του ότι η περιοχή της Κυψέλης έχει έλλειψη ανοιχτών δημόσιων χώρων, προτείνουμε το κτήριο να αποτελέσει ένα κέντρο κοινωνικής επαφής και συνάντησης, πολιτισμού και ενημέρωσης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων έτσι όπως εκφράζονται τακτικά στις συνελεύσεις στη Δημοτική Αγορά. Το κέντρο αυτό ουσιαστικά θα συλλειτουργεί με το τμήμα της Φωκίωνος Νέγρη μπροστά από αυτό. Η αποκατάσταση και οι επεμβάσεις στο κτήριο έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση των σημερινών λειτουργιών χωρίς να αλλοιώνουν την τυπολογία και το χαρακτήρα του κτηρίου. Οι νέες κατασκευές είναι σαφώς διακριτές από την υπάρχουσα δομή ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολα αποσπάσιμες σε περίπτωση μελλοντικής αλλαγής στη χρήση του κτηρίου.]