Αναζητώντας την ταυτότητα της κινητικότητας στη σύγχρονη πόλη - Χασάπη, Διονυσία
[Τα δίκτυα κίνησης ήταν πάντοτε ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς συνδέουν τις διάφορες περιοχές και χρήσεις της και συμβάλλουν στη συνοχή του αστικού ιστού. Είναι όμως παράλληλα και δημόσιοι χώροι όπου διαδραματίζεται η καθημερινή ζωή και μέσω αυτών γίνεται δυνατή η βίωση/εμπειρία του αστικού περιβάλλοντος. Στην εποχή της παγκόσμιας δικτύωσης της οικονομίας, της τεχνολογικής εξέλιξης και της εκρηκτικής αύξησης του πληθυσμού στις αστικές περιοχές, ο ρόλος των δικτύων αυτών καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός. Γίνονται παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η «επιτυχία» και η ανάπτυξη μιας πόλης και αυτοί που διαμορφώνουν κοινωνικές ανισότητες ή αντίθετα συμβάλλουν στην κοινωνική δικαιοσύνη, αφού η δυνατότητα πρόσβασης στα δίκτυα κίνησης αποτελεί προϋπόθεση για την πρόσβαση σε άλλα αναφαίρετα δικαιώματα όπως η παιδεία, η αγορά εργασίας, η υγεία, η στέγη. Καθώς λοιπόν αυξάνεται η σημασία τους στη σύγχρονη εποχή είναι λογικό να αναζητούνται τα αίτια της αποτυχίας τους να ανταπεξέλθουν στις παραπάνω απαιτήσεις..].