Παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ερμιόνης - Καλοζούμη, Σταυρούλα
[Η παρούσα διπλωματική εργασία, αναλύει την ευρύτερη περιοχή της Ερμιόνης του Νομού Αργολίδας, με σκοπό να τονίσει την ουσιαστική σημασία της σχέσης ανάμεσα στον τόπο και στην αρχιτεκτονική παρέμβαση. Η επίτευξη αυτού του σκοπού επιχειρείται με την ανάλυση του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την εκμαίευση, μέσω αυτής της διαδικασίας, των βασικών συνθετικών κατευθύνσεων και αρχών της αρχιτεκτονικής πράξης. Η συγκεκριμένη περιοχή ευνοεί την παραπάνω μελέτη λόγω της ποικιλίας των στοιχείων που συγκροτούν το ιδιαίτερο τοπίο της (αστικό - αγροτικό και παράλληλα ημιορεινό - παραθαλάσσιο). Αναθεωρώντας το γενικό πολεοδομικό σχέδιο Ερμιόνης υποστηρίζεται ότι η σύγχρονη επέκταση της πόλης οδηγεί στην αλλοίωση αυτού του τοπίου και τα σχέδια ανάπτυξης δεν ακολουθούν τους κανόνες που το ίδιο θέτει. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται, προσανατολίζονται αφενός στην ελαχιστοποίηση της πολεοδομικής επέκτασης και αφετέρου στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου γύρω από τον κόλπο της Ερμιόνης, με τη δημιουργία συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.. θεάτρου.]