Ιαματικά λουτρά στην Κάλυμνο - Γερακιού, Καλλιόπη
[Η διπλωματική αυτή εργασία μελετά ένα νέο κτίριο Ιαματικών Λουτρών στο νησί της Καλύμνου. Η πηγή βρίσκεται 600μ. ΝΔ του λιμανιού του νησιού σε μια στενή παραλιακή λωρίδα. Για να δημιουργηθεί ικανός χώρος να περιλάβει τις κτιριακές εγκαταστάσεις, καθίσταται απαραίτητος ο εκβραχισμός του βουνού και η επιχωμάτωση έκτασης κατά μήκος της ακτής ώστε να σχηματιστεί η απαραίτητη επίπεδη επιφάνεια. Βασικές αρχές σχεδιασμού είναι : Ο επαναπροσδιορισμός της ακτογραμμής Η δημιουργία μιας πορείας προς τη δημόσια παραλία στη νότια πλευρά Η επιλογή φυσικών υλικών Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πέτρα και ξύλο, υλικά ανθεκτικά ως προς τις διαβρωτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι τοιχοποιία, με πάχος τοίχου 0,60μ. και τα πιο διαφανή μέρη του κτιρίου αποτελούνται από γυαλί και ξύλινες περσίδες. Χρήση οπλισμένου σκυροδέματος γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Η αρχιτεκτονική σύνθεση στοχεύει στην εναρμόνιση με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον , τη μορφολογία του εδάφους και τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες. Το υδροθεραπευτήριο.. χαρακτηριστικών.]