Επέκταση της Τεχνόπολης στο Γκάζι - Σωτηρόπουλος, Δημήτρης
[Το βασικό θέμα της διπλωματικής μας είναι η επέκταση της Tεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα δίνουμε διέξοδο στον πεζόδρομο της οδού Ερμού προς το Γκάζι και δημιουργούμε μια νέα είσοδο για το αρχαίο νεκροταφείο Κεραμεικού. Συνθετικές αρχές: Το όριο του αρχαίου νεκροταφείου προς δυτικά βρέθηκε μέσα στην περιοχή επέμβασης και χωρίζει το οικοδομικό τετράγωνο Πειραιώς_Ιερά Οδός_Ιεροφάντων_Βουτάδων σε δυο μέρη. 3 δυνάμεις-3 βασικές επιρροές είναι αυτές γύρω απο τις οποίες δομείται η λύση. Πιέσεις απο 3 διαφορετικά σημεία, την Τεχνόπολη, την Ερμού και το Νεκροταφείο φιλτράρονται μέσα απο το προϋπάρχον όριο. Κλίμακες/γεωμετρίες/μεγέθη/μορφές/σχήματα και η ανθρώπινη δύναμη της Ερμού εισχωρούν με δύναμη στην περιοχή επέμβασης, συγκρούονται και τα θραύσματα τους διαμορφώνουν το νέο τοπίο. Τελικά διαμορφώνονται σε επίπεδο πόλης 2 πλατείες: Α . Πλατεία που συνορεύει με την οδό Πειραιώς μέχρι το όριο του αρχαίου νεκροταφείου, υποβαθμισμένη κατά 5μέτρα σε σχέση με τον δρόμο. Πάνω της δημιουργείται υπόγεια είσοδος για τον αρχαιολογικό χώρο, σύνδεση με το εργοστάσιο.. πύργου.]