Πυροσβεστικοί σταθμοί - Τσιγάρα, Γεωργία
[Στη διάλεξη αυτή μελετήθηκε το κτίριο πυροσβεστικού σταθμούμέσα από κάποια σύγχρονα αλλάκαι παλαιότερα παραδείγματα.Έγινε προσπάθεια να προσεγγιστούν όλες οι παράμετροί του. Η λειτουργίατου, η μορφή του, η ένταξή του στοάμεσο περιβάλλον, ηβιωσιμότητά του.Η ανάλυση που έγινε είναι μια άσκησηβαθύτερης κατανόησης της διάταξης και εσωτερικής οργάνωσης των χώρων σε ένα κτίριομε συγκεκριμένεςλειτουργικές απαιτήσεις. Είναι προϊόνμιας προσεκτικής και πολυδιάστασης ανάγνωσης τωντυπολογιών, μιας ανάγνωσης που επέτρεψε την ανίχνευση της χωρικής δομήςενός κτιρίου, χωρίς αυτή να συγχέεται μετα γεωμετρικά ή άλλα αντιληπτικά χαρακτηριστικά του. Το όφελος αυτής της αναζήτησης είναι η αποκάλυψη μιας διαδικασίας επιλογής της καταλληλότερης χωρικής οργάνωσης για την άρτια λειτουργία του κτιρίου.Τοκτίριο πυροσβεστικού σταθμούείναι απλώς η αφορμή. Σε κάθε κτίριο- μηχανή όπουη σωστή αλληλεξάρτηση των χώρωνείναι καταλυτικής σημασίας, η αναζήτηση της αποδοτικότερης χωρικής οργάνωσης πρέπει να μπαίνει στην αφετηρία του σχεδιασμού..].