Second life_δεύτερη ζωή (;) - Αρμένη, Στέλλα - Δανάη
[Η ερευνητική μας εργασία έχει σαν θέμα τον εικονικό κόσμο του Second Life. Πρόκειται για ένα ψηφιακό περιβάλλον, όχι για ένα παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει άμεσα αναγνωρίσιμος σκοπός, δεν μπορείς να το τερματίσεις, δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια αξιολόγησης μεταξύ των χρηστών, των «κατοίκων». Γι' αυτό χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πρώτη και η μεγαλύτερη σε μέγεθος και σημασία, online κοινωνία, με πολλές και σημαντικές προεκτάσεις στην πραγματική ζωή. Η πορεία της ερευνητικής μας δουλείας αποτελείται από μία ανάλυση των δομικών στοιχείων του εικονικού κόσμου, του χώρου, του χρόνου, των κινήσεων, των δυνατοτήτων, που σε συνδυασμό με ορισμένες πολύ ουσιαστικές καινοτομίες, το καθιστούν φαινόμενο και ιδιαίτερα πρωτοποριακό στη βιομηχανία του online gaming. Στη συνέχεια αναλύεται η αρχιτεκτονική του Second Life, η ουτοπία του, η ατοπία του, το εποπτευόμενο περιβάλλον του και ο πληροφοριακός του χάρτης, ενώ τελευταίο κεφάλαιο αποτελούν οι κοινωνικές προεκτάσεις του ψηφιακού αυτού κόσμου, το νέο, δεύτερο εικονικό προφίλ του κάθε χρήστη και η συνύπαρξή του με το πρώτο, το πραγματικό, το αληθινό.].