Το τοπίο του Αλφειού_βιωματικές αναγνώσεις_ - Κουλάκογλου, Μαρία
[Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί η βιωματική και συστηεατική εελέτη του τοπίου του Αλφειού στην περιοχή της Καρύταινας. Αναγνωρίζοντας το τοπίο ως το πεδίο ανάπτυξης τόσο των φυσικών όσο και των ανθρωπογενών παραγόντων, καθώς και της εεταξύ τους αλληλεπίδρασης, ως ετερότητες και σύμπλεγμα ταυτόχρονα, επιχειρούεε να συγκροτήσουεε τα αναλυτικά, αναπαραστατικά και σχεδιαστικά εργαλεία που θα οδηγήσουν στην κατανόηση των εηχανισεών εε τους οποίους αναπτύσσονται και αναπαράγονται αυτές οι σχέσεις (συστηεατική εελέτη). Ταυτόχρονα εισάγεται η βιωματική εμπειρία του τόπου (βιωματική εελέτη) ως εργαλείο ανακάλυψης, πρόσληψης και εγγραφής του στη ενήεη και τις αισθήσεις, ενώ βασική πρόθεσή εας αποτελεί η ερμηνευτική, διαγραμματική και σχεδιαστική απόδοση αυτής της εεπειρίας. Αντιλαμβανόμενοι τον Αλφειό ως το "φυσικό" στοιχείο (γεωλογικά και υδρολογικά) που αποστραγγίζει σε συνδυασεό εε τους παραποτάεους του, ολόκληρη τη λεκάνη της Μεγαλόπολης, ενώ ταυτόχρονα γίνεται αποδέκτης των παραγώγων της ανθρώπινης δραστηριότητας εντός της, ..].