Επανάχρηση εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ : μετατροπή σε σχολή ΟΑΕΔ - Θάνου, Μαρίνα
[Το βιομηχανικό συγκρότημα της ΧΡΩΠΕΙ βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και κηρύχθηκε διατηρητέο το 1997 . Η χρήση που επιλέγουμε να εισάγουμε είναι η εκπαίδευση , η οποία συνδυάζεται με τον πολιτιστικό χαρακτήρα που φιλοδοξεί να αποκτήσει η Πειραιώς . Στόχος μας ήταν η διατήρηση του βιομηχανικού χαρακτήρα του συγκροτήματος με την επιλογή ειδικοτήτων π.χ. ψυκτικών , υδραυλικών , ξυλουργών κλπ που στεγάζονται σε χώρους ενιαίους , ευέλικτους , μεγάλου ύψους (εργαστήρια) τους οποίους διαθέτει η ΧΡΩΠΕΙ . Στις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε χρησιμοποιούμε νέα υλικά ( π.χ. μέταλλο ) . Δημιουργούμε ένα δίκτυο στεγάστρων , ως ενοποιητικό στοιχείο των δύο ζωνών-λειτουργιών στις οποίες διαιρείται το συγκρότημα : εκπαίδευση-αναψυχή .Επιπλέον εντάσσουμε σε αυτό ένα νέο κτίριο και διαμορφώνουμε τον υπαίθριο χώρο πάνω στα ίχνη των κατεδαφισθέντων κτιρίων.]