Μουσικό σχολείο στην Ακαδημία Πλάτωνος - Καραΐσκου, Ελένη
[Αντικείμενο της διπλωματικής αποτελεί το μουσικό σχολείο Αθηνών που έχει χωροθετηθεί από τον Ο.Σ.Κ. στο αναξιοποίητο έως σήμερα πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, έναν από τους φωτεινότερους χώρους πνεύματος ιστορικά. Το άμεσο περιβάλλον παρουσιάζει έντονη ποικιλομορφία με κτίσματα διαφορετικής κλίμακας, χρήσης και παλαιότητας και κυρίαρχη την παρουσία των βιομηχανικών κελυφών. Ως στόχος τέθηκε η δημιουργία ενός νέου πολιτισμικού πόλου έλξης στη Δυτική Αττική, στην κατάληξη της διαδρομής ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας. Τις μορφολογικές και κατασκευαστικές επιλογές της λύσης καθόρισαν η επιδίωξη εισχώρησης του πάρκου στον προαύλιο χώρο του σχολείου, η επιθυμία εναρμόνισης του συγκροτήματος με το γύρω μεταβιομηχανικό τοπίο και δημιουργίας ποιοτικών χώρων με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής καθώς και η απόφαση διαχωρισμού και ανεξάρτητης λειτουργίας του μουσικού τμήματος και της αίθουσας συναυλιών από το υπόλοιπο σχολικό συγκρότημα. Οι μουσικές αίθουσες διατάσσονται υπόσκαφα γύρω από αιθριακούς χώρους συνθέτοντας.. πάρκο.]