Επανάχρηση του κτιρίου της Φρύξης στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου - Κιτσάκη, Σπυριδούλα - Λήδα
[Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου ιδρύθηκε στη θέση της παλαιάς Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, με πρωτοβουλία του ΕΜΠ, με ένα διττό θεματικό χαρακτήρα αναφερόμενο σε δράσεις πολιτισμού και τεχνολογίας, συνδυάζοντας την έρευνα και την τεχνολογία με δραστηριότητες παιδευτικού χαρακτήρα. Στο κτίριο της Φρύξης, το οποίο ανήκει στην τρίτη ενότητα κτιρίων του πάρκου που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί, προτείνεται η εγκατάσταση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργαστηρίων για τις σχολές μεταλλειολόγων και αρχιτεκτόνων. Συγκεκριμένα, προτείνεται η εγκατάσταση χώρων εκπαίδευσης για τη σχολή μεταλλειολόγων στο υπάρχον κτίριο, με μια σειρά πορειών στο εσωτερικό του κελύφους που ακολουθούν συμβολικά την παραγωγική διαδικασία σε μια προσπάθεια ανασύστασης-ανάμνησης της παλαιάς του λειτουργίας. Όλες οι επεμβάσεις στο εσωτερικό του παλαιού κτιρίου έχουν γίνει έτσι ώστε να είναι αναστρέψιμες. Παράλληλα, προτείνεται η ανασύσταση ενός προϋπάρχοντος τμήματος του κτιρίου, πάνω στα εναπομείναντα ίχνη. Στο νέο αυτό τμήμα προτείνεται η εγκατάσταση.. κτιρίων.]