Μουσείο πόλης για την Αθήνα - Βλάχου, Μαρία
[Αντικείμενο μελέτης αποτελεί η Αθήνα και ένα Μουσείο Πόλης που προτείνουμε για αυτήν. Ένα Μουσείο Πόλης περιγράφει την ιστορία της πόλης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή έχει επιδράσει στην εξέλιξη της. Στόχος να δημιουργήσουμε όχι ένα μοναδικό, αλλά ένα σύνολο κτηρίων, με κοινή ψηφιακή λογική, που θα λειτουργούν όλα μαζί για να αποτελέσουν το Μουσείο Πόλης, ένα δίκτυο δηλαδή από κελύφη διάσπαρτα μέσα στον αστικό ιστό, με την Αθήνα να νοείται ως έκθεμα αυτή η ίδια, και ταυτόχρονα ως το μουσείο του εαυτού της. Η πρότασή μας θα έρθει να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής σε αυτή τη σχέση, ένας καταλύτης που θα επανεπικοινωνήσει την πόλη στον χρήστη μέσω μίας διαδικασίας επανακατάκτησης του αστικού χώρου. Με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών επιχειρείται μία εναλλακτική μουσειογραφική προσέγγιση με νέα μέσα παρουσίασης που ενισχύουν τη διαδραστικότητα. Σε σχέση με τη μορφή, αναζητείται ένα εργαλείο που θα παράγει διαφορετικά αντικείμενα της ίδιας οικογένειας, ώστε αυτά να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα μέσα στην πόλη. Χρησιμοποιείται η πτύχωση ως μορφογενετικός.. λογικής.]