Κέντρο υποδοχής και προσωρινής στέγασης μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Τσεμάνη, Μαρία
[Η εργασία αυτή επιχειρεί να προσεγγίσει ένα ακανθώδες ζήτημα των ημερών, αυτό των συνθηκών 'υποδοχής' και ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μέσα από το πρίσμα της πολεοδομίας και της αρχιτεκτονικής. Επικεντρώνεται στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις νεοεισερχομένων μεταναστών, αλλά και έχουν διαμορφωθεί άτυπα δίκτυα υποστήριξής τους. Προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου λειτουργιών, με α)χρήσεις προσανατολισμένες στις βασικές ανάγκες των μεταναστών την πρώτη περίοδο της εισόδου τους στη χώρα (στέγαση, σίτιση, επικοινωνία, ενημέρωση, υποστήριξη) και β) χρήσεις που να απευθύνονται στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής (συμπεριλαμβανόμενων και των μεταναστών) με στόχο την ομαλή συνύπαρξη και τη σταδιακή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία (διδασκαλείο μουσικής, εστιατόριο διεθνούς κουζίνας, βιβλιοθήκη, χώρος φύλαξης παιδιών, καλλιτεχνικά εργαστήρια). Η δεύτερη κατηγορία χρήσεων επαναχρησιμοποιεί υπάρχοντα κενά κτιριακά κελύφη της περιοχής ενώ η πρώτη λόγω των ιδιαιτεροτήτων των χρήσεων.. τόπου.]