Χαλκίδα : επέμβαση στο θαλάσσιο μέτωπο - Παλόγου, Σοφία
[Θέμα της διπλωματικής είναι μία επέμβαση στο θαλάσσιο μέτωπο της Χαλκίδας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη επαρχιακή πόλη λόγω της θέσης της και της σχέσης της με τη θάλασσα. Στον αστικό ιστό είναι ενταγμένες τουλάχιστον οκτώ πλαζ που λειτουργούν ως χώροι συγκέντρωσης και αναφοράς για τις γειτονιές - αντίστοιχα με τις πλατείες σε άλλες πόλεις - ολόκληρο σχεδόν το χρόνο και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Μετά την ανάλυση της πόλης, επιλέγεται μία συνοικία για την οποία γίνονται προτάσεις με στόχο τον εμπλουτισμό του πρασίνου, την δημιουργία ελεύθερων χώρων και την ενοποίηση και ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου. Δημιουργείται μία πορεία πεζού και ποδηλάτου παράλληλα στο μέτωπο, που θα συνδέει τη γειτονιά με το κέντρο της Χαλκίδας. Η πλαζ Κουρέντι ανήκει στη συνοικία αυτή και ο ελέυθερος χώρος που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην πλαζ και τον αστικό ιστό μελετάται εκτενέστερα. Διαμορφώνεται σε γραμμικό πάρκο διατηρώντας όμως τις κάθετες σε αυτό χαράξεις που προκύπτουν από τον ιστό της πόλης. Με τον τρόπο αυτό διαιρείται σε χώρους διαφορετικού χαρακτήρα, ανάλογα με.. φύτευσης.]