Animes _ Άμυνες - Μπότσιου, Μάρω Ηώ
[Ιαπωνία, μια χώρα που δέχθηκε έναν δομικό εκμηδενισμό στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και επάνω στα πολιτισμικά της θραύσματα προσπάθησε να συνθέσει μια νέα ταυτότητα. Βασικό συστατικό της αναζήτησης αυτής αποτελεί η παραγωγικότητα, η διεθνής νομιμοποίηση μέσα από έναν πειθαρχημένο και πειθαρχικό καπιταλισμό καθώς και η ροπή του ιαπωνικού λαού προς μαζικούς τρόπους εκτόνωσης (videogames, τηλεπαιχνίδια, comics), επηρεασμένους από ξένες κουλτούρες και αποδοσμένους πάντα μέσα από τοαυστηρό κριτικό πρίσμα της τοπικότητας. Η αμεσότητα της κινούμενης εικόνας, συνδυασμένη με την δύναμη της τηλεόρασης, έρχεται να αποσπάσει