Επιστημονική διαχείριση της εξουσίας στο σχεδιασμό της κατοικίας : γυναίκες σχεδιάζουν για τις γυναίκες - Κουτρουμπή, Σταυρούλα Κωνσταντίνα
[Ο Τεϊλορισμός δεν αποτελεί μονάχα μια μέθοδο για την επιστημονική οργάνωση της εργασίας αλλά και μια τεχνολογία εξουσίας πάνω στα σώματα τα οποία προσπαθεί να οργανώσει τόσο ως σχέσεις όσο και ως υλικότητα. Είναι δηλαδή μια μέθοδος συνάρθρωσης της ύλης και του ανθρώπινου σώματος, η οποία θεσπίζει από τη μία νέα πεδία παραγωγής αξίας, κι από την άλλη νέες υποκειμενικότητες μέσα στον χώρο. Όπως υποστηρίζει ο Μισέλ Φουκώ, η εξουσία δεν είναι κάτι που δίνεται και παίρνεται, ούτε κάτι το αφηρημένο και το ιδεολογικό - είναι σχέση, δράση πάνω στη δράση, είναι δόμηση του ενδεχομένου πεδίου δράσης των άλλων. Η εξουσία δεν καταστέλλει απλά κάτι που προϋπάρχει ως εάν αυτό να ήταν κάτι το φυσικό και το ουδέτερο, αντιθέτως είναι αυτή στη σχέση της με άλλες εξουσίες και αντεξουσίες που παράγει πραγματικότητα, τάξεις πραγμάτων και τελετές αλήθειας, κατονομάζει και ενεργοποιεί σχέσεις ανάμεσα σε «συμπαίκτες», κι έτσι μπορούμε να πούμε πως εν τέλει η εξουσία δεν υπάρχει παρά εν ενεργεία ακόμα κι αν εγγράφεται φυσικά σ' ένα ευρισκόμενο σε αταξία πεδίο δυνατότητας..].