Αθήνα : μια ποδηλατική ανάγνωση - Λύτρα, Τριανταφυλλιά
[Ο ελεύθερος χώρος που ενυπάρχει στο δομημένο περιβάλλον, συνδέει τα σταθερά σημεία του ιστού και παρέχει τη δυνατότητα μετακίνησης ή οπτικής περιπλάνησης αποτελώντας προϋπόθεση για την αντιληπτική κατανόησή τους. Οι επάλληλες αναγνώσεις και εγγραφές της Αθήνας, αποκαλύπτουν τη λειτουργία του άτυπου μηχανισμού παραγωγής του συλλογικού πολιτισμού. Η επιθυμία του ατόμου και το μέσο που επιλέγει για τη μετακίνηση επανασχεδιάζει και επανερμηνεύει την πόλη. Το σύστημα κανόνων της κυκλοφορίας στον αστικό ιστό της Αθήνας, προβλέπει την κατηγοριοποίηση των μετακινούμενων σε δύο πόλους: τους εποχούμενους και τους πεζούς. Ο ποδηλάτης κινείται σε συνθήκες παρανομίας μέσα στην πόλη. Χρησιμοποιεί ένα πολύ σύνθετο μοντέλο σχεδιασμού της πόλης που αποτελείται από διαφορετικά και ενίοτε αντιφατικά συστήματα κίνησης. Ο φόβος και η ανασφάλειά του που η ύπαρξή του δεν προβλέπεται στο σχεδιασμό της πόλης, διαστέλλουν την οξυδέρκειά του, τον κάνουν διεισδυτικό αναγνώστη της πόλης. Ο σχεδιασμός της διαδρομής του ποδηλάτη χαρακτηρίζεται από ένα πλέγμα διαβαθμίσεων βούλησης ..].