Θεσσαλικός ίππος, επιστροφή στο μέλλον : κέντρο ιππασίας στην παραπήνεια περιοχή της Λάρισας - Ιωαννίδου, Ελένη
[Η διπλωματική εργασία εκπονήθηκε με στόχο την ανάδειξη της παραπήνειας περιοχής της Λάρισας σε συνάρτηση με το σύμβολο που χαρακτηρίζει την πόλη, το άλογο. Ο θεσσαλικός ίππος, γνωστός εκπρόσωπος της ιππικής δύναμης της χώρας από τα αρχαιοελληνικά χρόνια, παραμένει χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης, με τους κατοίκους όμως να αγνοούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του. Η ενεργή επαναφορά της μνήμης του αλόγου επιλέγεται να γίνει δίπλα σε ένα κομβικό σημείο της Λάρισας, στην παραπήνεια ζώνη της, με την κατασκευή ενός κέντρου ιππασίας. Οι παράγοντες, που προϋπάρχουν και συνθέτουν την εργασία, αναλύονται και μελετώνται σε όλα τα στάδια της ιστορικής τους εξέλιξης καθώς και στις σχέσεις αλληλεπίδρασής τους. Λαμβάνουμε εξαρχής ως παράγοντες: την πόλη, το ποτάμι, το οικόπεδο-ειδικότερα- καθώς και το άλογο. Η συνθετική κεντρική ιδέα είναι μια ρευστή γεωμετρία που ακολουθεί το σχήμα του οικοπέδου. Οι κτιριακοί όγκοι αναπτύσσονται έτσι ώστε να μην επιβάλλονται στο περιβάλλον. Σ' ένα χώρο που πολύ σύντομα θα εντάσσεται στο σχέδιο πόλης και..]